fbpx

TRAINING WEL OF GEEN REVISIE

Altijd interesse gehad in het draaiende gedeelte van de verbrandingsmotor? Leer in deze online training wel of geen revisie het meten van motorconditie en het meten aan motormechanische onderdelen.

Voor wie?
Ben je geïnteresseerd in motorslijtage, het vaststellen van motorslijtage en wil je leren goed te kunnen meten? Dan is deze training echt iets voor jou! Je wilt zelf kunnen bepalen of er motormechanisch iets mis is en die werkzaamheden niet langer  uitbesteden.
Deze training is ook zeer geschikt ter voorbereiding op een praktijk- examen mechanische diagnose in de mobiliteitsbranche.
De training is een meerwaarde voor mensen die een opleiding volgen in de autotechniek, bedrijfsautotechniek of motorfietstechniek.

Inhoud training
In deze training krijg je uitleg over waarom je motorconditie moet controleren met de daarbij behorende gereedschappen. De compressietester en de lektester komen in deze training nadrukkelijk aan de orde. Je leert omgaan met handgereedschappen zoals de schuif- en schroefmaat, binnentaster alsook lager spelingen
meten met een plastigage.

Lessen
In deze training geef ik aan de hand van videopresentaties en filmmateriaal uitleg over het onderwerp. Ik demonstreer o.a. hoe je metingen op de juiste manier moet uitvoeren.
De lessen bestaan uit theorie met vragen en opdrachten inclusief antwoorden. Een mooie combinatie van theorie en praktijk!

De training bestaat uit twee delen.
Het eerste deel gaat het over motorconditie en het meten van motorconditie. De eerste twee lessen gaan over verminderde motorconditie.  De daaropvolgende twee lessen gaan over het meten van motorconditie en het bijbehorende stappenplan.
Vervolgens zijn er drie lessen die gaan over de diagnose m.b.t. het meten van motorconditie, olieverbruik en oliedruk.

Het tweede gedeelte van de training gaat over het mechanisch meten aan motoronderdelen en het interpreteren van meetgegevens.
We starten met een les over mechanisch meten, het aflezen van schuifmaat, schroefmaat & micrometer.
Vanuit die basis komen de volgende lessen aan bod:

 • Nokkenas meten met schroefmaat en meetklok
 • Zuigerveergroef en slotspeling meten
 • Zuigerdiameter, tapsheid en ovaliteit meten met de schroefmaat
 • Cilinderdiameter, tapsheid en ovaliteit meten met de binnenmeettaster
 • Zuiger/cilinderspeling berekenen
 • Glijlager speling meten met o.a. plasticage
 • Axiaal lagerspeling meten en metingen/reparaties aan de cilinderkop

Na de training
Na het volgen van de training heb je de kennis om een juiste mechanische diagnose te stellen en kun je:

 • Een goede mechanische meting te doen
 • Meetgegevens interpreteren
 • Een mechanische meting goed uitvoeren door middel van een stappenplan
 • Een juiste mechanische diagnose stellen

Als je de hele training hebt doorlopen mag je jouw certificaat in ontvangst nemen!

Tip: je kunt uit de training een ideale meettabel downloaden voor eigen gebruik!
In de praktijk maken we helaas maar al te vaak mee dat er onterecht grote reparaties of verkeerde reparaties uitgevoerd worden. Dit komt vaak door een verkeerde interpretatie van meetgegevens of onkunde in het meten. Nu is de tijd dat JIJ dit goed kunt leren!

Aanmelden
Na het bestellen van de training krijg je binnen 48 uur toegang tot het online leerplatform.  Je hebt 90 dagen de tijd om aan de slag te gaan met deze online training wel of geen revisie. Lukt het niet om af te ronden binnen die tijd? Geen probleem! Je kunt een verlenging aanvragen a €25 incl. btw per maand.

Bij onvoldoende kennis van auto-, motor-, of campertechniek is het aan te bevelen om eerst de basistraining verbrandingsmotortechniek te doen.

Voor €295,- incl. btw. leer jij een volledige mechanische diagnose stellen. 

Download hier de trainingsfolder.