fbpx

HOI, IK BEN BALTUS!

Mijn naam is Baltus van ‘t Hof en ik heb een passie voor techniek!
Als kind ontdekte ik mijn interesse in techniek. Door te sleutelen aan een kapotte bosmaaier en later een bromfiets was mijn technisch en praktisch lot verzegeld! Als jonge puber sleutelde ik vaak aan motorfietsen en auto’s.

In 1996 ben ik als leerling automonteur gaan werken in een autogarage. Door opleidingen en trainingen werkte ik mij op als eerste auto-elektrotechnicus.
In 2007 maakte ik de overstap naar het onderwijs als docent motorvoertuigentechniek. Een keuze waar ik nog altijd erg blij mee ben.

In mijn eerste 8 jaar werken op het MBO, heb ik les gegeven in motorfietstechniek. Daarnaast ben ik ook nog een paar jaar als monteur werkzaam geweest in de motorrace sport (SSP).
In 2014 tot 2016 heb ik veel praktijkcursussen verzorgd over motorfietstechniek. Deze cursussen varieerden van basiscursussen tot gevorderd en expert.

Techniek is fantastisch!
Ik deel graag mijn passie voor techniek! Mijn motto is dat iedereen techniek kan leren! Je bent nooit uitgeleerd. Ik vind dat techniek ook buiten het onderwijs te leren moet zijn. Dat is een van de redenen waarom ik online trainingen aanbied. Mijn trainingen zijn gevuld met praktische informatie voor auto, camper en motorfietstechniek.

Naast het sleutelen is mijn grootste hobby, het maken van rondreizen over de wereld samen met mijn partner. Vanaf januari 2022 zijn we met onze buscamper begonnen aan een reis voor onbepaalde tijd door Europa. Lijkt het je interessant om daar meer over te zien? Volg onze reis op: Instagram & YouTube.

Hieronder een korte video over wie ik ben.

“In de media”

Hoogeveen / Groningen 10 april 2019 – Tijdens de feestelijke avond Alfa’s Goud dinsdagavond werd in een overvol EM2 te Groningen waardering uitgesproken door het Alfa-college voor toppers die alles op alles zetten voor goed onderwijs.

 

Naast waardering werd tijdens Alfa’s Goud ook het Beste leerbedrijf, de Beste praktijkopleider, de Beste docent, Beste student en Beste student buitencategorie gekozen. Docent Baltus van ’t Hof (docent aan de opleiding Motorvoertuigentechniek op locatie KARgo!) werd verkozen als Beste docent van het Alfa-college…

Lees hier meer.

Hoogeveensche Courant

Baltus van ’t Hof van KARgo! Hoogeveen is Beste Docent, Alfa-college KARgo!

Reviews

Particuliere hobbyist.

Hoi Baltus,

Ja, het gaat goed. Duidelijke uitleg en filmpjes, dus prima cursus om de boel even weer wat op te halen. Alles dik 30 jaar geleden wel eens gehad, maar nu bezig een bsa op te knappen en de boel even weer wat opfrissen kan dus geen kwaad.
Anoniem. Cursus 'revisie of niet'

Particulier

Werkgever startend leerling monteur;

Het is goed gegaan. In het begin wat moeite gehad met begrippen (wat nu exact verschil tussen vermogen en koppel is bijvoorbeeld).

Maar gedurende de cursus is het haar steeds meer duidelijk geworden.

Ze heeft het erg nuttig gevonden en veel kennis/inzicht verkregen in de verbrandingsmotor.

Anoniem. Cursus 'basis verbrandingsmotortechniek'

Autobedrijf

De afgelopen periode heb ik de online cursus “Revisie of niet” van Baltus Motor Techniek gedaan.

Ik was van te voren niet helemaal zeker of een technische training online wel goed zou uitpakken, maar dat blijkt prima te gaan.

De cursusinhoud is mooi volledig en elk hoofdstuk begint met een video waarin de stof duidelijk wordt uitgelegd. Daarna volgt alles nog eens als tekst (die je evt. door de computer kunt laten voorlezen) met tussendoor filmpjes waarin de metingen gedemonstreerd worden.

Een aanrader.
Ron Kraimaat